Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nieuws:house_of_outdoor_optics_schenkt_de_jwg_5_verrekijkers [05-05-2012 14:03]
peterperdijk
nieuws:house_of_outdoor_optics_schenkt_de_jwg_5_verrekijkers [07-05-2012 21:17] (huidige)
peterperdijk
Regel 6: Regel 6:
 Als je gaat kijken met een verrekijker ga je ook veel meer sterren zien. Je zult versteld staan hoeveel sterren  er bij komen met een verrekijker in de hand. Een van de bekendste open sterrenhopen aan de winter- en voorjaarshemel is M45, de Pleiaden. Met het blote oog zichtbaar als een vaag vlekje, maar met een verrekijker  zie je opeens veel meer detail. Ook M44, een grote open sterrenhoop in het sterrenbeeld kreeft, blijkt opeens uit tientallen sterretjes te bestaan. Ik had het geluk de verrekijkers van House of Outdoor & Optics te mogen meenemen en heb direct in het centrum van Arnhem verschillende objecten kunnen waarnemen met de nieuwe aanwinsten van de JWG. Met een 8x42 kijker was M44 perfect te zien. Hij paste geheel in het beeld, iets wat niet mogelijk is met een telescoop. En tenslotte heeft een verrekijker het voordeel dat hij bijna altijd wel ergens in de vakantiebagage past en veel sneller tevoorschijn te halen is dan een echte telescoop. Een verrekijker kan je daardoor veel vaker gebruiken dan een telescoop! Als je gaat kijken met een verrekijker ga je ook veel meer sterren zien. Je zult versteld staan hoeveel sterren  er bij komen met een verrekijker in de hand. Een van de bekendste open sterrenhopen aan de winter- en voorjaarshemel is M45, de Pleiaden. Met het blote oog zichtbaar als een vaag vlekje, maar met een verrekijker  zie je opeens veel meer detail. Ook M44, een grote open sterrenhoop in het sterrenbeeld kreeft, blijkt opeens uit tientallen sterretjes te bestaan. Ik had het geluk de verrekijkers van House of Outdoor & Optics te mogen meenemen en heb direct in het centrum van Arnhem verschillende objecten kunnen waarnemen met de nieuwe aanwinsten van de JWG. Met een 8x42 kijker was M44 perfect te zien. Hij paste geheel in het beeld, iets wat niet mogelijk is met een telescoop. En tenslotte heeft een verrekijker het voordeel dat hij bijna altijd wel ergens in de vakantiebagage past en veel sneller tevoorschijn te halen is dan een echte telescoop. Een verrekijker kan je daardoor veel vaker gebruiken dan een telescoop!
  
-Het project Second Life Optics is opgezet om oude, en soms zelfs kapotte tweedehands verrekijkers te tweede leven te geven door ze te repareren en in te zetten voor een nieuw (goed) doel. Deze projecten dienen een maatschappelijk/educatief karakter te hebben. Voorbeelden hiervan zijn Rangers in Afrika, verenigingen voor vogelaars en nu dus ook de JWG. +Het project Second Life Optics is opgezet om oude, en soms zelfs kapotte tweedehands verrekijkers te tweede leven te geven door ze te repareren en in te zetten voor een nieuw (goed) doel. Deze projecten dienen een maatschappelijk/educatief karakter te hebben. Voorbeelden hiervan zijn Rangers in Afrika, verenigingen voor vogelaars en nu dus ook de JWG. {{ :nieuws:logo_2ndlifeoptics_maarssen.jpg?300|}}
  
 Via Petra van der Meijs zijn wij in contact gekomen met House of Outdoor & Optics. Samen hebben we gesproken over wat wij als JWG doen en hoe we de verrekijkers willen inzetten. Het idee is om ze aan onze afdelingen aan te bieden tijdens bijvoorbeeld beginnerscursussen. Ook zullen de kampen gebruik gaan maken van de verrekijkers. Hiervoor worden speciale cursussen gemaakt die zich richten op het waarnemen met verrekijkers.  Via Petra van der Meijs zijn wij in contact gekomen met House of Outdoor & Optics. Samen hebben we gesproken over wat wij als JWG doen en hoe we de verrekijkers willen inzetten. Het idee is om ze aan onze afdelingen aan te bieden tijdens bijvoorbeeld beginnerscursussen. Ook zullen de kampen gebruik gaan maken van de verrekijkers. Hiervoor worden speciale cursussen gemaakt die zich richten op het waarnemen met verrekijkers.