8 Februari - Verborgen schatten van het internet

Heel veel sterrenkunde vind zijn weg op het internet. De internationale sterrenkunde zal nooit zo ver zijn gevorderd zonder internet beschikbaar te hebben. Veel publicaties over de laatste sterrenkundige ontdekkingen vind je op het internet. Amateurs kunnen meehelpen met onderzoek via het internet. Kijk maar eens naar Het Galaxy Zoo Project. Of denk aan hele dataset van enkele terabytes. De ruwe beelden van Cassini-Huygens.

Peter Perdijk zal het beste van het internet mee nemen. De verborgen schatten, de pareltjes, de robijnen die je voor thuis wil meenemen en aan je vrienden wilt laten zien. Wij zijn op zoek naar die schatten en Peter neemt zijn mee. En gezamenlijk met Peter komt ook Ramon langs. We hebben hem al een paar keer ter gast gehad. Hij zal vanavond de avond presenteren. En zijn eigen licht laten schijnen in deze donkere avonden. Samen met Peter zullen we weer een gezellige avond van maken.

Voor informatie over deze bijeenkomst volg de link naar de site van JWG Leiden en omstreken (Leo). Daar vind je informatie over tijd en locatie.