09 november 2012- Symbolen en rituelen in de ruimtevaart

André Kuipers is maar net terug uit het International Space Station (ISS). Dat betekent dat we natuurlijk niet anders kunnen dan daar een praatje over te houden. Maar niet zomaar een praatje! We hebben Anna Latour bereid gevonden om een fantastisch praatje te geven over de rituelen en symboliek rondom een ruimtevlucht.

Het is je misschien wel opgevallen dat astronauten altijd badges op hun schouders dragen van hun missie. Die badges staan vol met verhalen over hun missie. Samengepakt in een afbeelding die ze op hun pak dragen.

De ruimtevaart bestaat nu al jaren. En stiekem waren de eerste astronauten een beetje bijgelovig. En daar merkt André Kuipers, tot op de dag van vandaag, de gevolgen van. Voordat André echt met zijn gordel in de raket zat, moest hij talloze rituelen langs voordat hij de lucht in werd geschoten. Zo woonde hij in Sterrenstad (ja die stad bestaat) en gingen zij verkleed als piraat een missiefoto maken. Benieuwd waar dat over gaat?

Nu Andre Kuipers net terug is op de aarde moet je wel naar deze bijeenkomst komen om er alles over te weten. Deze bijeenkomst gaat eens niet over alles wat je op het nieuws ook kunt lezen.

Ben je geïnteresseerd! Kom op vrijdag 09 november naar Afdeling Leiden. Voor meer informatie over tijd en locatie volg deze link: JWG Leiden en omstreken (Leo)