Beste JWG lid,

We willen je graag van harte uitnodigen bij de komende Algemene LedenVergadering (afgekort ALV)

Wat is er nou een Algemene leden vergadering?

De JWG heeft iets meer dan 500 leden. Van deze leden zijn er ongeveer 50 actief in de besturen van afdelingen, kampen en verschillende commissies. Deze actieve leden zorgen voor activiteiten binnen de vereniging en zijn dus erg belangrijk om de JWG staande te houden. Het hoofdbestuur van de JWG houdt bij alle besturen een oogje in het zeil en neemt belangrijke beslissingen die de hele JWG aangaan. Een keer per jaar organiseert het hoofdbestuur een ALV, om uitleg en verantwoording af te leggen over het afgelopen jaar.

ALV
Op 27 april wordt de volgende ALV gehouden. De ALV wordt gehouden op de sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. De agenda wordt binnenkort bekend gemaakt. Op de ALV vertelt het hoofdbestuur wat er het afgelopen jaar in de vereniging heeft gespeeld en wat het van plan is het aankomende jaar te allemaal te doen. Alle leden van de JWG zijn hierbij uitgenodigd om te komen. Dus ook elk lid jong, oud, actief of niet. Als je wil kan je ook je mening geven over het beleid van de JWG, vragen stellen en suggesties doen. Over sommige kwesties wordt gestemd op de ALV.

Vacatures
De leden van het hoofdbestuur worden normaal gesproken op de ALV gekozen. Als er een vacature is, draagt het hoofdbestuur een kandidaat voor en/of kan een kandidaat zichzelf voordragen.

Tim Verhagen, Peter Perdijk en Rianne Plantinga treden de komende ALV af als lid van het hoofdbestuur. Naast hun aftreden zijn er meerdere vacatures open voor het hoofdbestuur! We zoeken een Penningmeester, Afdeling coördinator, Hoofdredacteur en een Voorzitter. Als je geïnteresseerd bent in een van deze taken, kijk dan even op de site voor meer informatie. Het Hoofdbestuur maakt binnenkort haar kandidaten bekend. Ook kunnen leden kandidaat gesteld worden d.m.v. 15 handtekeningen van JWG-leden. Als men dit van plan is te doen wordt het hoofdbestuur graag op de hoogte gehouden.

Mocht je stukken willen inzien of meer informatie over de vacatures willen hebben dan kun je mailen of bellen naar secretaris@sterrenkunde.nl. +31(0)629270880 Stukken als de notulen, het jaarverslag en het financieel verslag komen op de website te staan. Hiervan houden we je natuurlijk op de hoogte.

Hopelijk tot 27 april!

Rafaël Mostert,
Secretaris der JWG
+31(0)629 270 880
secretaris@sterrenkunde.nl