Beginnerscursus sterrenkunde

De cursus

De beginnerscursus sterrenkunde wordt georganiseerd door de JWG afdeling Leiden en omstreken (LEO). Het is bedoeld als een introductie op het onderwerp, zodat de cursisten voldoende kennis hebben om de reguliere bijeenkomsten te volgen. Het is natuurlijk niet verplicht om na de cursus lid te worden van de JWG, maar lidmaatschap is wel voor de rest van het jaar inbegrepen, zodat je kan beslissen of je lidmaatschap van de JWG leuk vindt.

Lidmaatschap van de JWG?

De JWG-afdeling LEO organiseert maandelijks bijeenkomsten over allerlei sterrenkundige onderwerpen. Deze vinden buiten de zomervakantie plaats op elke tweede vrijdag van de maand van 19:30 tot 21:00. Zie deze pagina voor een overzicht van de afgelopen en komende bijeenkomsten bij de afdeling Leiden. Leden van de JWG ontvangen ook vier maal per jaar de universum, een tijdschrift over sterrenkunde.

Wanneer?

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data van 19:00 tot 21:00:

  • 17 april
  • 24 april
  • 1 mei
  • 22 mei
  • 29 mei

Verder zijn er ook nog de reguliere bijeenkomsten, van 19:30 tot 21:00, die je kan bijwonen op:

  • 8 mei
  • 12 juni

Er zijn later in het jaar nog meer bijeenkomsten. Zie voor een overzicht deze pagina.

Waar?

De bijeenkomsten vinden plaats in Sterrewacht Leiden. Klik hier voor een routebeschrijving.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor geĂ¯nteresseerden van 8 tot en met 12 jaar.

Kosten

De cursus kost €50,-

Aanmelden

Om je aan te melden kan je een mail sturen naar leidencursus@sterrenkunde.nl met je naam en leeftijd en [Aanmelding] in de titel. Betalen kan contant bij de eerste bijeenkomst, of door het bedrag over te maken op IBAN NL80 INGB 0000 2173 15 ten name van A.E. Admiraal, onder vermelding van de naam van de deelnemer/deelneemster. ter. melding van de naam van de deelnemer/deelneemster.

Veelgestelde vragen

Ik ben jonger dan 8/ouder dan 12 en wil toch de cursus bijwonen! Kan dit?

Als jij denkt dat je het kan begrijpen/niet te saai vindt, dan mag je de cursus bijwonen.

Wat is de foto op de poster/de minifolder?

De foto is een foto van het centrum van het melkwegstelsel en is gemaakt door een lid van de leiding van JWG afdeling Leiden. Meer foto's van hem zijn hier te vinden.

Ik heb een andere vraag. Hoe kan ik die stellen?

Als je een vraag hebt dan kan je mailen naar leidencursus@sterrenkunde.nl met [Vraag] in de titel. We zullen deze dan zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.