Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

leiden:archief2018 [26-03-2019 20:21]
prperdijk aangemaakt
leiden:archief2018 [13-02-2020 20:50] (huidige)
fedorvdm [12 oktober 2018 - De Oerknal Theorie]
Regel 42: Regel 42:
 {{:big_bang.jpg?400 |}} {{:big_bang.jpg?400 |}}
  
-Spreker: Fedor van den Meiracker\\+Spreker: Io van den Meiracker\\
 Dit keer hebben we een mooie spreker gevonden. De voorzitter van de JWG heeft zich bereidt gevonden om onze afdeling te bezoeken in Leiden. Daar gaat hij ons alles vertellen over de oerknal.  Dit keer hebben we een mooie spreker gevonden. De voorzitter van de JWG heeft zich bereidt gevonden om onze afdeling te bezoeken in Leiden. Daar gaat hij ons alles vertellen over de oerknal. 
 De mensheid heeft zich altijd afgevraagd waar zij nou vandaan komen. Wat is het ontstaan geweest van de menseheid, de aarde en het heelal. De wetenschap heeft ons prachtige nieuwe inzichten gegeven wat deze oorsprong zou kunnen zijn. De meest tot de verbeelding sprekende oorsprongstheorie is misschien wel de Oerknal Theorie. Deze theorie beschrijft het ontstaan van het heeelal. \\ De mensheid heeft zich altijd afgevraagd waar zij nou vandaan komen. Wat is het ontstaan geweest van de menseheid, de aarde en het heelal. De wetenschap heeft ons prachtige nieuwe inzichten gegeven wat deze oorsprong zou kunnen zijn. De meest tot de verbeelding sprekende oorsprongstheorie is misschien wel de Oerknal Theorie. Deze theorie beschrijft het ontstaan van het heeelal. \\
 \\ \\
-Maar wat heeft er zich dan afgespeeld in die eerste seconde? Hoe waren de omstandigheden tijdens de Oerknal? Kon je de oerknal horen? Wat knalde er? Was er ruimte voordat er ruimte was? Al dit soort vragen en meer gaat Fedor voor ons beantwoorden. +Maar wat heeft er zich dan afgespeeld in die eerste seconde? Hoe waren de omstandigheden tijdens de Oerknal? Kon je de oerknal horen? Wat knalde er? Was er ruimte voordat er ruimte was? Al dit soort vragen en meer gaat Io voor ons beantwoorden. 
  
 ==== 14 september - Nevels ==== ==== 14 september - Nevels ====