Word vrijwilliger!

De JWG kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Het kader zijn de leden die zich vrijwillig inzetten om activiteiten te organiseren voor de vereniging. Elke afdeling, kamp en activiteit wordt door vrijwilligers georganiseerd. Veel mensen doen meerdere activiteiten en samen kunnen we zo'n goede vereniging in stand houden.

Een aantal JWG-leden worden ongeveer vanaf 16 jaar actief in het kader. Ze organiseren samen met ervaren leiders een kamp of hebben een taak tijdens een afdelingsbijeenkomst.

Daarnaast bestaat de JWG uit tal van commissies die elk een aparte taak hebben, zoals Tijdschrift Universum, de Kampgroep, de Waarneemcommissie. Door actief te zijn in het kader steun je de JWG en leer je belangrijke dingen zoals vergaderen, notuleren, presenteren, samenwerken en het opbouwen van contacten (het staat trouwens ook goed op je CV!).

Lid zijn van het kader houd vaak ook in dat je onderdeel bent van een leuke vriendengroep. Vaak komen we naast de werkzaamheden voor de JWG ook samen om leuke activiteiten te doen.

Elk jaar wordt er een weekend georganiseerd door het hoofdbestuur waarop het kader uitgenodigd wordt om allerlei workshops te volgen en te luisteren naar hoe andere leden bepaalde zaken oppakken. Op deze manier proberen we zo veel mogelijk van elkaar te leren, en het is gezellig natuurlijk!

Op dit moment zijn we vooral op zoek naar de volgende functies.

Wil jij ook actief worden binnen de JWG? Laat het weten via jwg-vrijwilligers@sterrenkunde.nl en dan nemen wij snel contact met je op! Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor meer informatie.