Informatie rondom het Coronavirus JoKa 2021 (update 15 juli 2021)

De kampleiding gaat er op dit moment vanuit dat het Jongerenkamp 2021 door kan gaan zoals je gewend bent: twee kampen op Kampeerboerderij De Roezeberg. We hanteren daarbij de uitgangspunten van het landelijk protocol voor zomerkampen. Dit houdt onder andere in dat we extra hygiëne maatregelen nemen, we om een gezondheidsverklaring vragen bij aankomst en de kampleiding zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houdt.

Als deelnemer hoef je niet getest of gevaccineerd te zijn, en we vragen deelnemers ook niet om een coronatoegangsbewijs.

Als je je wilt aanmelden voor kamp, doe dat dan vooral! Er is nog ruimte in week 2. Als we het kamp vanwege de maatregelen toch moeten annuleren, dan zul je geen kampgeld hoeven betalen (en eventueel al betaald geld wordt teruggestort). Hetzelfde geldt voor deelnemers die niet deel kunnen nemen vanwege een positieve testuitslag of vertoon van symptomen. In alle andere gevallen blijft de standaard annuleringsregeling van kracht.

Coronavirus JoKa 2020

Let op! Dit betreft informatie over het Jongeren Kamp van VORIG JAAR (2020). Deze is puur ter archivering.

Hieronder vind je de oude update rondom het Coronavirus van vorig jaar. In 2020 hebben we JoKa door kunnen laten gaan in één van de twee weken, in een andere boerderij die meer ruimte had. Daarbij hield de leiding onderlinge afstand van 1,5-meter, had de leiding géén fysiek contact met de deelnemers, waren er aanvullende maatregelen op het gebied van hygiëne (vaker schoonmaken, handen wassen etc.) maar hebben de kinderen verder een normaal kamp kunnen hebben. De kinderen hebben onderling geen 1,5-meter afstand hoeven houden.

Tijdens de organisatie van JoKa worden door de kampleiding en het bestuur van de JWG de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in de gaten gehouden. Tijdens het organiseren van het kamp is en blijft het uitgangspunt het volgen van de voorschriften van het RIVM en de overheid. Voor zomerkampen is voorlopig invulling aan deze richtlijnen gegeven in de vorm van het ”Protocol zomerkampen voor kinderen tot en met 12 jaar in 2020”. Dit protocol is opgesteld door verschillende overkoepelende organisaties en onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Op basis van dit protocol denkt de kampleiding dat het mogelijk is om JoKa 2020 door te laten gaan in aangepaste vorm. Als eerste heeft de kampleiding besloten om dit jaar maar één JoKa te organiseren, in plaats van de gebruikelijke twee. Hierdoor moeten we helaas mededelen dat de eerste kampweek (zo 26 juli t/m za 1 augustus 2020) komt te vervallen. Hierdoor is voor de tweede week (zo 2 augustus t/m za 8 augustus 2020) een wachtlijst ontstaan (namelijk de deelnemers uit de eerste week die voorrang krijgen). Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de tweede week, maar houdt er dus rekening mee dat je op een wachtlijst komt te staan.

Verdere maatregelen die we nemen, gebaseerd op het protocol zomerkampen 2020, houden onder andere in dat de kampleiding zo veel mogelijk een onderlinge afstand van 1,5 meter aanhoudt. Deelnemers mogen op basis van het protocol wel gewoon met elkaar spelen en zullen (anders dan wat vaker handen wassen, etc.) verder een normaal kamp kunnen hebben. Verder houdt de kampleiding de optie aan om voor 2020 te wisselen naar een grotere kamplocatie om meer ruimte te creëren en eventueel meer deelnemers in de ene kampweek mee te laten gaan. Let op: dit is allemaal onder voorbehoud, en de kampleiding kan altijd besluiten het kamp alsnog te annuleren.

In het geval dat we JoKa 2020 toch moeten afgelasten vervalt de volledige betalingsverplichting voor aanmeldingen én zullen we zo snel mogelijk eventueel overgemaakt kampgeld volledig terugboeken. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om het kampgeld pas vlak voor kamp (of eventueel bij aankomst) te voldoen; voor JoKa geldt geen aanbetalingsregeling. Dit geldt zowel voor afgelasting op last van de maatregelen van de overheid en/of het RIVM, als voor afgelasting op initatief van de kampleiding.

Informatie voor ouders

De deelnemers

Per kamp gaan er tussen de 25 en 30 kinderen mee.
Het kamp is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Ben je ouder dan 13 jaar en wil je je toch opgeven, dan kom je ook op een wachtlijst te staan. Het is een gemengde groep van jongens en meisjes.
Er worden twee kampen gehouden. Per kamp is er maximaal plaats voor 30 kinderen.

Kampprijs

De kampprijs is onder voorbehoud €190 voor leden van de JWG, en €209 voor niet-leden. In het laatste geval word je tot wederopzegging lid van de JWG (omdat je lid moet zijn om op kamp mee te gaan). Let ook op de algemene voorwaarden onderaan deze pagina.

Locatie

Het kamp vindt plaats op 'De Roezeberg' vlak bij Ootmarsum. Ootmarsum ligt vlak bij de Duitse grens. We hebben deze plek speciaal gekozen omdat het er erg donker is. De boerderij heeft stapelbedden en verschillende slaapzalen. Zo is er altijd wel een plek te vinden waar je het lekkerst kan slapen.

roezeberg.jpg

Adres

Recreatieboerderij 'De Roezeberg'
Vasserweg 29
7638 PK,
Nutter (bij Ootmarsum)

(Contact)informatie voor tijdens kamp

Enkele weken voor het kamp krijgt u een uitgebreide informatie thuisgestuurd met daarin alle praktische informatie die u nodig voor tijdens het kamp met o.a. een paklijst.
In deze brief vind u ook contactgegevens in geval van nood. De contactpersoon is
Mariska Weusten. Zij is bereikbaar via het mailadres op de contactpagina. Er wordt vlak voor kamp ook een telefoonnummer gecommuniceerd.

Sterrenkunde

De JWG is een sterrenkunde vereniging voor jongeren en organiseert dus sterrenkunde kampen. Naast dat we vaak sterrenkijken, hebben de spelletjes en knutsels meestal ook een sterrenkundig thema. Tijdens het kamp worden er praatjes gegeven over verschillende onderwerpen bijvoorbeeld astronomie, waarnemen of ruimtevaart.

Maar wat nu als je nog niks van sterrenkunde af weet?

Dat is helemaal geen probleem. De praatjes worden speciaal op een niveau gehouden die het gemakkelijk maakt voor kinderen om ze te begrijpen. Ook als je nog niks van sterrenkunde af weet zijn ze meestal makkelijk te volgen. Elk jaar wordt er ook de beginners cursus 'Reis door het heelal' gehouden. Deze cursus is speciaal voor kinderen die nog niks weten over astronomie.

Er is de mogelijkheid om je eigen sterrenkijker mee te nemen. Op kamp kan je oefenen in het waarnemen. Er is genoeg leiding met ervaring in het sterrenkijken. Zelf nemen we ook telescopen en verrekijkers mee. Zo kun je altijd waarnemen, ook als je zelf geen telescoop hebt. Mocht je een telescoop aan willen schaffen, kijk dan eerst hier. Hoewel we een sterrenkunde kamp zijn, kunnen we niet garanderen dat we wat zullen zien. Het weer is hierin de grootste factor. Als het bewolkt is kunnen we helaas niet waarnemen.

De leiding

De leiding bestaat uit een groep vrijwilligers van de sterrenkunde vereniging de JWG. De meesten van ons zijn studenten of zijn al werkende. Wij vinden het leuk om voor kinderen met een interesse in sterrenkunde een kamp te organiseren dat totaal in het thema van astronomie is.

Algemene voorwaarden voor deelname aan het kamp

Lidmaatschap

De JWG kampen zijn uitsluitend voor leden. Niet-leden kunnen enkel mee door een meerprijs te betalen voor kamp. Hiermee zijn ze automatisch lid. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd bij het ingaan van het nieuwe kalenderjaar. Mocht je het lidmaatschap voor het komende jaar willen opzeggen, dan dien je dit schriftelijk te doen; per post (Zonnenburg 2 3512 NL Utrecht) of per e-mail (jwg-bureau@sterrenkunde.nl) voor 1 december van het huidige jaar.

Verzekering

De JWG sluit GEEN ziektekosten verzekering af voor de duur van het kamp. We gaan ervan uit dat iedereen reeds goed verzekerd is. Controleer dit even.

Annuleringsregeling

Bij annulering van deelname tot 3 maanden voor de start van het kamp wordt er 10 euro annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering van deelname tussen 3 maanden en 2 weken voor het kamp wordt de helft van de kampprijs in rekening gebracht. Bij annulering van deelname binnen 2 weken voor de start van het kamp wordt de volledige kampprijs in rekening gebracht. N.B. Het niet betalen van het geld houdt geen afmelding in.

Privacy/ gebruik beeldmateriaal

Tijdens het kamp worden filmpjes en foto's gemaakt. Deze mogen door de JWG gebruikt worden voor plaatsing op de JWG fotogallery gallery.sterrenkunde.nl, en ook voor plaatsing in de Universum en voor promotiedoeleinden. Heb je hier bezwaar tegen, dan vragen wij je dit schriftelijk aan ons te melden.

Ook wijzen wij u graag op onze privacyverklaring. Hierin staat beschreven hoe wij met de persoonsgegevens van u en uw kind omgaan. U vind onze privacyverklaring hier.

Om de gelegenheid te geven om een carpool te organiseren, wordt t.z.t. een lijst met de namen, e-mailadressen en woonplaatsen rondgestuurd. Heeft u hier bezwaar tegen, laat dit dan schriftelijk weten.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden tot 3 maanden na het kamp bewaard. Na deze periode worden de gevonden voorwerpen weggegooid. Na deze periode kan de eigenaar geen aanspraak meer maken op de voorwerpen of compensatie.

Correcte inlichtingen bijzonderheden deelnemers

Ouders moeten juist en volledig belangrijke informatie omtrent kinderen delen met de leiding. Denk hierbij aan: diëten, gebruik van medicijnen en (het gebrek aan) zwemdiploma. Indien dit niet juist en volledig voor het kamp is aangegeven is de JWG noch de leiding verantwoordelijk voor eventuele gevolgen.