Informatie rondom het Coronavirus

Tijdens de organisatie van JoKa worden door de kampleiding en het bestuur van de JWG de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in de gaten gehouden. Hoewel de voorbereidingen doorgaan en we hopen dat JoKa 2020 veilig door kan gaan, houdt de JWG zich aan de voorschriften van de overheid en het RIVM. Dit kan er toe leiden dat de kampleiding moet besluiten dat het niet verantwoord is om JoKa 2020 door te laten gaan.

Mocht je (kind) interesse hebben om op JoKa 2020 te gaan, dan vragen we je om gewoon aan te melden. Dit voorkomt dat als het kamp wél door kan gaan, we het alsnog af moeten gelasten vanwege een tekort aan aanmeldingen.

In het geval dat we JoKa 2020 toch af moeten gelasten vervalt de volledige betalingsverplichting voor aanmeldingen én zullen we zo snel mogelijk eventueel overgemaakt kampgeld volledig terugboeken. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om het kampgeld pas vlak voor kamp (of eventueel bij aankomst) te voldoen; voor JoKa geldt geen aanbetalingsregeling. Dit geldt zowel voor afgelasting op last van de maatregelen van de overheid en/of het RIVM, als voor afgelasting op initatief van de kampleiding.

Tot slot willen we graag benoemen dat de annuleringsregeling (zoals vermeld op de website) van kracht blijft.

Informatie voor ouders

De deelnemers

Per kamp gaan er tussen de 25 en 30 kinderen mee.
Het kamp is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Ben je ouder dan 13 jaar en wil je je toch opgeven, dan kom je ook op een wachtlijst te staan. Het is een gemengde groep van jongens en meisjes.
Er worden twee kampen gehouden. Per kamp is er maximaal plaats voor 30 kinderen.

Kampprijs

De kampprijs is onder voorbehoud €190 voor leden van de JWG, en €209 voor niet-leden. In het laatste geval word je tot wederopzegging lid van de JWG (omdat je lid moet zijn om op kamp mee te gaan). Let ook op de algemene voorwaarden onderaan deze pagina.

Locatie

Het kamp vindt plaats op 'De Roezeberg' vlak bij Ootmarsum. Ootmarsum ligt vlak bij de Duitse grens. We hebben deze plek speciaal gekozen omdat het er erg donker is. De boerderij heeft stapelbedden en verschillende slaapzalen. Zo is er altijd wel een plek te vinden waar je het lekkerst kan slapen.

roezeberg.jpg

Adres

Recreatieboerderij 'De Roezeberg'
Vasserweg 29
7638 PK,
Nutter (bij Ootmarsum)

(Contact)informatie voor tijdens kamp

Enkele weken voor het kamp krijgt u een uitgebreide informatie thuisgestuurd met daarin alle praktische informatie die u nodig voor tijdens het kamp met o.a. een paklijst.
In deze brief vind u ook contactgegevens in geval van nood. De contactpersoon is
Mariska Weusten. Zij is bereikbaar via het mailadres op de contactpagina. Er wordt vlak voor kamp ook een telefoonnummer gecommuniceerd.

Sterrenkunde

De JWG is een sterrenkunde vereniging voor jongeren en organiseert dus sterrenkunde kampen. Naast dat we vaak sterrenkijken, hebben de spelletjes en knutsels meestal ook een sterrenkundig thema. Tijdens het kamp worden er praatjes gegeven over verschillende onderwerpen bijvoorbeeld astronomie, waarnemen of ruimtevaart.

Maar wat nu als je nog niks van sterrenkunde af weet?

Dat is helemaal geen probleem. De praatjes worden speciaal op een niveau gehouden die het gemakkelijk maakt voor kinderen om ze te begrijpen. Ook als je nog niks van sterrenkunde af weet zijn ze meestal makkelijk te volgen. Elk jaar wordt er ook de beginners cursus 'Reis door het heelal' gehouden. Deze cursus is speciaal voor kinderen die nog niks weten over astronomie.

Er is de mogelijkheid om je eigen sterrenkijker mee te nemen. Op kamp kan je oefenen in het waarnemen. Er is genoeg leiding met ervaring in het sterrenkijken. Zelf nemen we ook telescopen en verrekijkers mee. Zo kun je altijd waarnemen, ook als je zelf geen telescoop hebt. Mocht je een telescoop aan willen schaffen, kijk dan eerst hier. Hoewel we een sterrenkunde kamp zijn, kunnen we niet garanderen dat we wat zullen zien. Het weer is hierin de grootste factor. Als het bewolkt is kunnen we helaas niet waarnemen.

De leiding

De leiding bestaat uit een groep vrijwilligers van de sterrenkunde vereniging de JWG. De meesten van ons zijn studenten of zijn al werkende. Wij vinden het leuk om voor kinderen met een interesse in sterrenkunde een kamp te organiseren dat totaal in het thema van astronomie is.

Algemene voorwaarden voor deelname aan het kamp

Lidmaatschap

De JWG kampen zijn uitsluitend voor leden. Niet-leden kunnen enkel mee door een meerprijs te betalen voor kamp. Hiermee zijn ze automatisch lid. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd bij het ingaan van het nieuwe kalenderjaar. Mocht je het lidmaatschap voor het komende jaar willen opzeggen, dan dien je dit schriftelijk te doen; per post (Zonnenburg 2 3512 NL Utrecht) of per e-mail (jwg-bureau@sterrenkunde.nl) voor 1 december van het huidige jaar.

Verzekering

De JWG sluit GEEN ziektekosten verzekering af voor de duur van het kamp. We gaan ervan uit dat iedereen reeds goed verzekerd is. Controleer dit even.

Annuleringsregeling

Bij annulering van deelname tot 3 maanden voor de start van het kamp wordt er 10 euro annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering van deelname tussen 3 maanden en 2 weken voor het kamp wordt de helft van de kampprijs in rekening gebracht. Bij annulering van deelname binnen 2 weken voor de start van het kamp wordt de volledige kampprijs in rekening gebracht. N.B. Het niet betalen van het geld houdt geen afmelding in.

Privacy/ gebruik beeldmateriaal

Tijdens het kamp worden filmpjes en foto's gemaakt. Deze mogen door de JWG gebruikt worden voor plaatsing op de JWG fotogallery gallery.sterrenkunde.nl, en ook voor plaatsing in de Universum en voor promotiedoeleinden. Heb je hier bezwaar tegen, dan vragen wij je dit schriftelijk aan ons te melden.

Ook wijzen wij u graag op onze privacyverklaring. Hierin staat beschreven hoe wij met de persoonsgegevens van u en uw kind omgaan. U vind onze privacyverklaring hier.

Om de gelegenheid te geven om een carpool te organiseren, wordt t.z.t. een lijst met de namen, e-mailadressen en woonplaatsen rondgestuurd. Heeft u hier bezwaar tegen, laat dit dan schriftelijk weten.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden tot 3 maanden na het kamp bewaard. Na deze periode worden de gevonden voorwerpen weggegooid. Na deze periode kan de eigenaar geen aanspraak meer maken op de voorwerpen of compensatie.

Correcte inlichtingen bijzonderheden deelnemers

Ouders moeten juist en volledig belangrijke informatie omtrent kinderen delen met de leiding. Denk hierbij aan: diëten, gebruik van medicijnen en (het gebrek aan) zwemdiploma. Indien dit niet juist en volledig voor het kamp is aangegeven is de JWG noch de leiding verantwoordelijk voor eventuele gevolgen.