JoKa: Informatie voor ouders

JoKa duurt één week, en er zijn elk jaar twee kampweken. Beide weken volgen hetzelfde programma. Je kunt je kind maar voor één week opgeven. Per week gaan er over het algemeen tussen de 25 en 30 kinderen mee.

Het kamp is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Is je kind ouder dan 13 jaar en wil je die toch opgeven, dan komt die op een wachtlijst te staan. Of je kan je kind aanmelden voor OuderenKamp, het zomerkamp voor 13 t/m 18 jaar. De deelnemersgroep bestaat uit zowel meiden als jongens.

Kampprijs

De kampprijs vind je op het aanmeldingsformulier.

Locatie

Het kamp vindt plaats op Recreatieboerderij ‘De Roezeberg’ vlak bij Ootmarsum in Twente. Ootmarsum ligt vlak bij de Duitse grens. We hebben deze plek speciaal gekozen omdat het er erg donker is. De boerderij heeft stapelbedden en verschillende slaapzalen.

Het adres van de boerderij is:

Recreatieboerderij ‘De Roezeberg’
Vasserweg 29
7638PK, Nutter (bij Ootmarsum)

(Contact)informatie voor tijdens kamp

Enkele weken voor het kamp krijg je per e-mail een uitgebreide pakket informatie toegestuurd met daarin alle praktische informatie over het kamp. Dit pakket bevat onder andere een paklijst.

In deze brief vind je ook contactgegevens (inclusief een of meerdere telefoonnummers) in geval van nood. De contactinformatie van de kampleiding (voor algemene vragen buiten kamp om) vind je op de contactpagina.

Sterrenkunde

De JWG is een sterrenkunde vereniging voor jongeren en organiseert dus sterrenkunde kampen. Naast dat we vaak sterrenkijken, hebben de spelletjes en knutsels meestal ook een sterrenkundig thema. Tijdens het kamp worden er praatjes gegeven over verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld astronomie, waarnemen of ruimtevaart. Ook kunnen andere (natuur)wetenschappelijke onderwerpen aan bod komen.

Maar wat nu als je nog niks van sterrenkunde af weet?

Dat is helemaal geen probleem. Het niveau van de praatjes wordt steeds aangepast zodat iedereen in de groep ze kan begrijpen. Ook als je nog niks van sterrenkunde af weet zijn ze meestal makkelijk te volgen. Daarnaast zijn er elk jaar ook onderdelen speciaal voor als je nog niets over sterrenkunde weet. Ook kun je tijdens kamp alles vragen wat je niet begrijpt of wil weten.

Er is de mogelijkheid om je eigen sterrenkijker mee te nemen. Op kamp kan je oefenen in het waarnemen. Er is genoeg leiding met ervaring in het sterrenkijken. Zelf nemen we ook telescopen en verrekijkers mee. Zo kun je altijd waarnemen, ook als je zelf geen telescoop hebt. Mocht je een telescoop aan willen schaffen, kijk dan eerst hier. Hoewel we een sterrenkundekamp zijn, kunnen we niet garanderen dat we wat zullen zien van de sterrenhemel. Het weer is hierin de grootste factor: als het bewolkt is kunnen we helaas niet waarnemen.

De kampleiding

De kampleiding bestaat uit een groep vrijwilligers van de JWG. De meesten van ons zijn studenten of zijn al werkende. Wij vinden het leuk om voor kinderen met een interesse in sterrenkunde een kamp te organiseren dat totaal in het thema van astronomie is. De kampleiding is over het algemeen ouder dan 18 jaar, in een enkel geval gaat er eens een kampleiding mee die nog geen 18 is.


Algemene voorwaarden voor deelname

Lidmaatschap

De JWG kampen zijn uitsluitend voor leden. Je kunt je makkelijk direct aanmelden als lid van de JWG. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd bij het ingaan van het nieuwe kalenderjaar. Voor meer informatie over het lidmaatschap (en in het bijzonder afmelden) vind je hier.

Verzekering

De JWG sluit GEEN reis- en ziektekostenverzekering af voor de duur van het kamp. We gaan ervan uit dat iedereen zelf goed verzekerd is. Controleer dit even.

Annuleringsregeling

Bij annulering van deelname tot 3 maanden voor de start van het kamp wordt er 10 euro annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering van deelname tussen 3 maanden en 2 weken voor het kamp wordt de helft van de kampprijs in rekening gebracht. Bij annulering van deelname binnen 2 weken voor de start van het kamp wordt de volledige kampprijs in rekening gebracht.

Het niet betalen van het geld houdt geen afmelding in.

Privacy/gebruik beeldmateriaal

Tijdens het kamp worden filmpjes en foto’s gemaakt. Deze mogen door de JWG gebruikt worden voor plaatsing op de JWG fotogallerij, plaatsing in de Universum en voor andere promotiedoeleinden. Heb je hier bezwaar tegen, dan vragen wij je dit te melden bij de kampleiding vóór aanvang van het kamp.

Ook wijzen wij u graag op onze privacyverklaring. Hierin staat beschreven hoe wij met de persoonsgegevens van u en uw kind omgaan. U vind onze privacyverklaring hier.

Om de gelegenheid te geven om een carpool te organiseren, wordt t.z.t. een lijst met de namen, e-mailadressen en woonplaatsen rondgestuurd. Heeft u hier bezwaar tegen, laat dit dan schriftelijk weten.

Correspondentie per post

De kampleiding zal na kamp eenmalig de groepsfoto samen met een aanmeldingsformulier voor het volgende jaar opsturen naar je woonadres. Mocht je daar bezwaar tegen hebben, dan vragen we je dat bij je aanmelding kenbaar te maken.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden tot 3 maanden na het kamp bewaard. Na deze periode worden de gevonden voorwerpen weggegooid. Na deze periode kan de eigenaar geen aanspraak meer maken op de voorwerpen of compensatie.

Bijzonderheden deelnemers

Wij verwachten dat ouders juiste en volledige informatie verstrekken rondom de deelnemers aan het kamp. Denk hierbij aan diëetwensen, medicijnen, zwemdiploma, luizen maar bijvoorbeeld ook aandachtspunten over het omgaan met het kind. Als ouder bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u bijzonderheden tijdig doorgeeft, bijvoorbeeld via het aanmeldformulier of via de contactpersoon.

Deze informatie gebruikt de kampleiding om een leuk en veilig kamp voor het kind te organiseren. Het niet of onjuist doorgeven van deze informatie houdt in dat de JWG op geen enkele manier aansprakelijk gesteld kan worden voor eventuele problemen tijdens het kamp. Als het kamp kosten moet maken omdat er bepaalde bijzonderheden niet zijn doorgegeven, dan worden deze kosten doorberekend. Dit komt bovenop de kampprijs. Dit geldt bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, voor het kopen van luizenshampoo.

Hoewel er binnen de kampleiding ervaring aanwezig is voor het omgaan met kinderen met een lichte fysieke of verstandelijke beperking (denk hierbij aan autisme of het gebruik van een rolstoel) is de kampleiding nadrukkelijk geen zorgprofessional. Over het algemeen doet de kampleiding haar best om deelnemers met een beperking te accommoderen. Bij twijfel is het altijd verstandig om vooraf te overleggen met de contactpersoon van de kampleiding.

Hoewel dit in de praktijk niet voorkomt, behoudt de kampleiding zich het recht voor om deelnemers te weigeren, bijvoorbeeld als de kampleiding denkt dat ze niet in staat is om een deelnemer op een leuke of verantwoorde wijze mee te laten doen aan het programma.