Hoofdbestuur

De JWG organiseert activiteiten zoals bijeenkomsten, kampen en excursies door het hele land. Dit wordt voornamelijk gedaan door een 85 man sterk kader. Om de verschillende groepen die al deze activiteiten organiseren te coördineren bestaat het hoofdbestuur. Het hoofdbestuur zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de JWG. Het is verantwoordelijk voor de penningen en het beleid binnen de JWG. Het fungeert als contactorgaan naar verenigingen en instanties buiten de JWG en organiseert elk jaar een algemene ledenvergadering.

Het hoofdbestuur bestaat uit minimaal 5 bestuursleden. Hoofdbestuursleden worden aangewezen door de Algemene Ledenvergadering.

Mocht je de statuten of het huishoudelijk reglement van de JWG willen inzien kun je die opvragen bij de secretaris via secretaris@sterrenkunde.nl.

Wil je ook in het hoofdbestuur? Neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Voorzitter: Ilva Noa Stellingwerf

Als voorzitter ben ik met de hulp van de rest van het HB verantwoordelijk voor het goed functioneren van de JWG, bijvoorbeeld door het opstellen van het beleid en het contact onderhouden met organisaties buiten de JWG. Ook kan ik helpen als mensen nieuwe activiteiten op willen zetten. Tot slot zit ik natuurlijk de HB vergaderingen voor en probeer ik voor een gezellige, gemotiveerde sfeer in het HB te zorgen. Ik ben al sinds 2007 lid van de JWG en ben sindsdien elk jaar op de zomerkampen mee geweest. Tegenwoordig ben ik ook leiding op JoKa en leiding en contactpersoon op PaKa. Ik hoop nog lange tijd mee te kunnen gaan op de kampen! Naast mijn interesse in sterrenkunde ben ik net klaar met mijn master in moleculaire levenswetenschappen en ben ik vrijwilliger bij nog een aantal andere verenigingen. Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, kan je me altijd mailen op jwg@sterrenkunde.nl

Secretaris: Friso Smit

Ik hoorde pas vrij laat van de JWG en ben dus maar op 2 OK's geweest. Het is jammer dat ik maar zo kort op kamp heb kunnen gaan, maar gelukkig dat ik gelijk door kon stromen naar het kader. Ik zit nu in de internetcommissie, doe dingen bij de UV en heb een kaderweekend georganiseerd. Dat laatste blijkbaar succesvol genoeg, want daarna ik werd gevraagd voor het HB. Verder studeer ik nu werktuigbouwkunde in Delft en zit ik bij twee studentenverenigingen. In de categorie bijzondere sporten doe ik aan survivalrun, wat hardlopen is met daar tussenin obstakels en vaak een stukje houthakken. Als Secretaris ben ik bezig met de communicatie binnen de JWG en van de JWG naar externe partijen.

Als je vragen of opmerkingen hebt, of graag een grotere rol zou willen spelen binnen de JWG, kan je me altijd bereiken via secretaris@sterrenkunde.nl.

Penningmeester: Vladimir van Dongen

Ik zit al sinds 2008 bij de JWG en ben sinds 2020 de penningmeester van de JWG. Dit betekent dat ik ervoor moet zorgen dat alle geld van de JWG naar en uit de juiste potjes gaat. Hierbij ben ik dus ook medeverantwoordelijk voor de contributie en de betalingen van de kampen, maar ook doe ik alle boekhouding zodat de vereniging tijdens de ALV weet dat we alles netjes volgens de regels doen. Naast mijn taken bij de JWG doe ik ook de studie aeronautical engineering in Delft. Als je mij wilt bereiken kun je me altijd mailen via penningmeester@sterrenkunde.nl !
Afdelingscoördinator: Thijs Desain

 Foto door Skyler SmoldersSinds 2018 ben ik actief bij het hoofdbestuur als afdelingscoördinator. Afdelingen zijn een groot thema binnen mijn leven als JWG-er: sinds 2005 heb ik nauwelijks een maandelijkse bijeenkomst gemist. Na jaren van deelnemerschap bij de afdeling Utrecht ben ik in 2011 doorgestroomd naar de organisatie. Toen ik in 2014 naar Amsterdam verhuisde was er daar geen actieve afdeling meer. Dat heb ik gauw opgelost, met de hulp van een stel andere geweldige JWG-ers.

Afdelingscoördinator worden leek me een gewldige volgende stap: nu kan ik zorgen dat alle huidige afdelingen geweldig blijven en almaar beter worden, en hopelijk ook zorgen dat er meer afdelingen bijkomen. Hiernaast ben ik ook actief bij de leiding van het Jongerenkamp en speel ik, net als Io, quidditch (zwerkbal). Zowel bij mijn eigen team als binnen Quidditch Nederland ben ik ook als vrijwilliger actief, en ik help ook bij veel (inter-)nationale evenementen. (Foto gemaakt door Skyler Smolders)

Heb je vragen over of voor de afdelingen? Wil je graat een nieuwe afdeling opzetten en wil je daar begeleiding bij? Wil je graag een kleinschalige activiteit organiseren en wil je daar advies bij? Mail dan vooral naar afdelingen@sterrenkunde.nl!

Hoofdredacteur Universum: Emery de Korte

Als hoofdredacteur is het mijn taak om samen met de andere redactieleden ervoor te zorgen dat vier keer per jaar de Universum, ons verenigingsblad, bij de leden op de mat belandt.

Ik zit al sinds 2012 bij de JWG toen ik was meegegaan op mijn eerste JoKa. Ik vond het erg leuk en ben daarna nog een keer meegegaan met een JoKa en een paka maar door vakantieplanningsproblemen kon ik daarna niet meer meegaan helaas. Toen kwam in 2017 de universum op de mat met daarin een aanmeldingsformulier voor wika waar ik toen had besloten om op mee te gaan en ik heb sindsdien als deelnemer nog geen kamp gemist. In 2018 ben ik mee geweest op kaderweekend waar ik was meegesleept naar het informatiepraatje over het lay-outen en zo ben ik bij de redactie gekomen en nu ben ik de hoofdredacteur geworden. Ik help ook mee bij afdeling Utrecht. Verder doe ik nog aan twee sporten, ultimate frisbee en zwerkbal. Ik ben ook nog lid van de sterrenwacht in Eindhoven en ik ben daar ook regelmatig aanwezig bij de openstellingen.

Heb je een leuk idee voor de Universum, of wil je ons team komen versterken? Stuur dan een mailtje naar universum@sterrenkunde.nl!


Landelijk Bureaumedewerker: Marijn Bliekendaal

Sinds 2020 ben ik de landelijk bureaumedewerker van de JWG, en algemeen bestuurslid. Ik ga naar de Sonnenborgh in Utrecht om nieuwe leden in te schrijven, de post te controleren en mailtjes te beantwoorden. Ook verstuur ik maandelijks de nieuwsbrief en bereid ik het versturen van de universums voor. Ik ben zelf erg fan van spelletjes met vrienden spelen, en mijn tijd online verdoen. Ik studeer nog niet maar ga van de zomer de studie maritiem officier doen. Ik ben te bereiken via jwg-bureau@sterrenkunde.nl

Vicevoorzitter: Io van den Meiracker

Als vicevoorzitter assisteer ik de voorzitter met een focus op lange termijn doelen en ervaring delen als vorige voorzitter. Als persoon ben ik al sinds 2011 lid. Ik ben tot 2017 elk jaar naar een JoKa of OK geweest en ook nog een aantal keer naar WiKa. Buiten mijn HB taken ben ik ook leiding op WiKa en OK en afdeling Utrecht en onderdeel van de procom. Ik heb wis-, natuur- en sterrenkunde gestudeerd aan de universiteit van Utrecht. En naast mijn JWG vrijwilligerswerk spel ik ook graag een bordspel of Zwerkbal; dit is een sport waar handbal, rugby en trefbal gecombineerd worden.

Oude rot: Cyrano Chatziantoniou

Ik ben in 2012 bij de JWG beland. In 2014 werd ik gevraagd om secretaris te worden in het hoofdbestuur, en van 2016 tot 2020 ben ik de penningmeester geweest. Inmiddels zit ik vooral nog in het bestuur om te vertellen hoe we dingen vroeger deden en te klagen dat alles toen beter was. Verder houd ik me bezig met de kampgroep, het KNVWS, de waarneemcommissie, het materiaalbeheer en ben ik aan het zorgen dat Vladimir snapt wat hij als penningmeester moet doen.
Random nerd: Ethan Woest

In 2014 ben ik voor het eerst mee geweest op een JoKa, ik was meteen zo enthausiast dat ik sinds toen geen enkel kamp meer heb gemist. Tegen de tijd dat ik naar de ouderekampen ging kwam ik erachter dat er nog meer was om te doen bij de jwg en ben ik via een kaderweekend dingen gaan doen bij afdeling Utrecht. Later kwam ik er ook achter dat er een waarneemcomissie was en ik vind waarnemen helemaal geweldig dus hier ben ik ook bij gegaan, inmiddels schrijf ik ook het waarneemkatern voor het universum. Nu verveelde ik me een beetje in de corona tijd en heeft Io me overtuigd toch ook maar eens dingen te komen doen bij het HB dus nu zit ik hier ook. Ik zal me voornamelijk lekker gaan focussen op dingen rondom waarnemen want ik vind dat hier meer mee moet gebeuren, daarnaast zal ik ook lekker bezig blijven met allerlei afdelingsgerelateerde zaken.