Hoofdbestuur

De JWG organiseert activiteiten zoals bijeenkomsten, kampen en excursies door het hele land. Dit wordt voornamelijk gedaan door een 40 man sterk kader. Om de verschillende groepen die al deze activiteiten organiseren te coördineren bestaat het hoofdbestuur. Het hoofdbestuur zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de JWG. Het is verantwoordelijk voor de penningen en het beleid binnen de JWG. Het fungeert als contactorgaan naar verenigingen en instanties buiten de JWG en organiseert elk jaar een algemene ledenvergadering.

Het hoofdbestuur bestaat uit minimaal 5 bestuursleden. Hoofdbestuursleden worden aangewezen door de Algemene Ledenvergadering.

Wil je ook in het hoofdbestuur? Neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Voorzitter: Io van den Meiracker

Als voorzitter ben ik met de hulp van het HB verantwoordelijk voor het goed functioneren van de JWG. Dit betekent in de praktijk dat ik problemen bij een afdeling, kamp of het uitbrengen van het universum probeer op te lossen of hun in contact brengen met iemand die het op kan lossen. Veder kan ik helpen als mensen nieuwe activiteiten op willen zeten. Daarnaast zet ik samen met het HB de lijnen uit voor de JWG in de toekomst en hou ik contact met organisaties buiten de JWG. Tot slot zit ik natuurlijk de HB vergaderingen voor en zit ik mijn mede-Hb-er’s achter de broek om hun taken te doen. Als person ben ik al sins 2011 lid en ben tot 2017 elke jaar naar een JoKa of OK geset en nog een aantal keer naar WiKa. Buiten mijn voorzitter schap ben ik ook lieding op WiKa en OK en afdeling uitrecht en heb in de redacsie van het universum gewerkt. Ik heb wis-, natuur- en sterrenkunde aan de universiteit van Utrecht. En naast mijn JWG vrijwilgers werk spel ik ook graag een bordt spel of Zwerkbal, dit is een sport waar handbal, rugby en trefbal gecombineerd worden.

Secretaris: Ilva Noa Stellingwerf

Al meer dan de helft van mijn leven ben ik lid van de JWG en sinds de ALV in 2019 zit ik ook in het hoofdbestuur. Eerst als algemeen bestuurslid, nu dus als secretaris. Dat betekent dat ik me nu vooral bezig houdt met de communicatie binnen de JWG en van de JWG naar externe partijen.

Daarnaast ben ik leiding en contactpersoon op Paaskamp en leiding op Joka. Ik hoop nog een tijd te kunnen helpen bij de JWG, in het bestuur en als leiding!

Als je vragen of opmerkingen hebt, of graag een grotere rol zou willen spelen binnen de JWG, kan je me altijd bereiken via secretaris@sterrenkunde.nl.

Penningmeester: Vladimir van Dongen

Ik zit al sinds 2008 bij de JWG en ben sinds 2020 de penningmeester van de JWG. Dit betekent dat ik ervoor moet zorgen dat alle geld van de JWG naar en uit de juiste potjes gaat. Hierbij ben ik dus ook medeverantwoordelijk voor de contributie en de betalingen van de kampen, maar ook doe ik alle boekhouding zodat de vereniging tijdens de ALV weet dat we alles netjes volgens de regels doen. Naast mijn taken bij de JWG doe ik ook de studie aeronautical engineering in Delft. Als je mij wilt bereiken kun je me altijd mailen via penningmeester@sterrenkunde.nl !
Afdelingscoördinator: Thijs Desain

 Foto door Skyler SmoldersSinds 2018 ben ik actief bij het hoofdbestuur als afdelingscoördinator. Afdelingen zijn een groot thema binnen mijn leven als JWG-er: sinds 2005 heb ik nauwelijks een maandelijkse bijeenkomst gemist. Na jaren van deelnemerschap bij de afdeling Utrecht ben ik in 2011 doorgestroomd naar de organisatie. Toen ik in 2014 naar Amsterdam verhuisde was er daar geen actieve afdeling meer. Dat heb ik gauw opgelost, met de hulp van een stel andere geweldige JWG-ers.

Afdelingscoördinator worden leek me een gewldige volgende stap: nu kan ik zorgen dat alle huidige afdelingen geweldig blijven en almaar beter worden, en hopelijk ook zorgen dat er meer afdelingen bijkomen. Hiernaast ben ik ook actief bij de leiding van het Jongerenkamp en speel ik, net als Io, quidditch (zwerkbal). Zowel bij mijn eigen team als binnen Quidditch Nederland ben ik ook als vrijwilliger actief, en ik help ook bij veel (inter-)nationale evenementen. (Foto gemaakt door Skyler Smolders)

Heb je vragen over of voor de afdelingen? Wil je graat een nieuwe afdeling opzetten en wil je daar begeleiding bij? Wil je graag een kleinschalige activiteit organiseren en wil je daar advies bij? Mail dan vooral naar afdelingen@sterrenkunde.nl!

Hoofdredacteur Universum: Tünde Meijer

Als hoofdredacteur is het mijn taak om samen met de andere redactieleden ervoor te zorgen dat vier keer per jaar de Universum, ons verenigingsblad, bij de leden op de mat belandt. Jaren geleden zeurde ik bij een redactielid dat er spelfouten in de Universum stonden, met daarop als antwoord dat ik ze er zelf uit mocht komen halen als ik dat wilde. Van het een kwam toen het ander, tot ik in 2019 zelf hoofdredacteur werd.

In 2012 ging ik voor het eerst met de JWG op PaasKamp, en dat pakte goed uit: inmiddels studeer ik sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Naast mijn werk bij de Universum ben ik leiding op PaasKamp en JongerenKamp, en laat ik regelmatig mijn neus zien bij de afdelingen in Leiden en Utrecht.

Heb je een leuk idee voor de Universum, of wil je ons team komen versterken? Stuur dan een mailtje naar universum@sterrenkunde.nl!


Landelijk Bureaumedewerker: Mart Vreeken

Sinds het nieuwe jaar ben ik de landelijk bureaumedewerker van de JWG, en voorheen ook van Stichting Universum. Elke week zit ik op de Sonnenborgh in Utrecht en schrijf ik nieuwe leden in, verstuur ik welkomstpakketen, check ik of er post is en beantwoord ik mailtjes. Hiernaast bereid ik het verzenden van de Universums voor, verstuur ik maandelijks de nieuwsbrief en vergader ik elke week met het hoofdbestuur. Heb je vragen hierover?
Mail mij dan via jwg-bureau@sterrenkunde.nl.


Oude rot: Cyrano Chatziantoniou

Ik ben in 2012 bij de JWG beland. In 2014 werd ik gevraagd om secretaris te worden in het hoofdbestuur, en van 2016 tot 2020 ben ik de penningmeester geweest. Inmiddels zit ik vooral nog in het bestuur om te vertellen hoe we dingen vroeger deden en te klagen dat alles toen beter was. Verder houd ik me bezig met de kampgroep, het KNVWS, de waarneemcommissie, het materiaalbeheer en ben ik aan het zorgen dat Vladimir snapt wat hij als penningmeester moet doen.


Random nerd: Ethan Woest

In 2014 ben ik voor het eerst mee geweest op een JoKa, ik was meteen zo enthausiast dat ik sinds toen geen enkel kamp meer heb gemist. Tegen de tijd dat ik naar de ouderekampen ging kwam ik erachter dat er nog meer was om te doen bij de jwg en ben ik via een kaderweekend dingen gaan doen bij afdeling utrecht. Later kwam ik er ook achter dat er een waarneemcomissie was en ik vind waarnemen helemaal geweldig dus hier ben ik ook bij gegaan, inmiddels schrijf ik ook het waarneemkatern voor het universum. Nu verveelde ik me een beetje in de corona tijd en heeft Io me overtuigd toch ook maar eens dingen te komen doen bij het HB dus nu zit ik hier ook. Ik zal me voornamelijk lekker gaan focussen op dingen rondom waarnemen want ik vind dat hier meer mee moet gebeuren, daarnaast zal ik ook lekker bezig blijven met allerlei afdelings gerelateerde zaken.