Hoofdbestuur

De JWG organiseert activiteiten zoals bijeenkomsten, kampen en excursies door het hele land. Dit wordt voornamelijk gedaan door een 40 man sterk kader. Om de verschillende groepen die al deze activiteiten organiseren te coördineren bestaat het hoofdbestuur. Het hoofdbestuur zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de JWG. Het is verantwoordelijk voor de penningen en het beleid binnen de JWG. Het fungeert als contactorgaan naar verenigingen en instanties buiten de JWG en organiseert elk jaar een algemene ledenvergadering.

Het hoofdbestuur bestaat uit minimaal 5 bestuursleden. Hoofdbestuursleden worden aangewezen door de Algemene Ledenvergadering.

Wil je ook in het hoofdbestuur? Neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Voorzitter: Rianne Plantenga

Sinds mei 2010 maak ik onderdeel uit van het hoofdbestuur, voorheen als eerste vrouwelijke penningmeester van de vereniging. Na een periode als algemeen bestuurslid met een focus op de vrijwilligers ben ik sinds de ALV van 2017 interim-voorzitter.

Als interim-voorzitter maak ik de nieuwe leden van het hoofdbestuur bekend met de achtergronden in de vereniging, terwijl de motor blijft draaien. Als aanvoerder van het hoofdbestuur ben ik betrokken bij alle activiteiten van de JWG, van de vrijwilligers tot de activiteiten, hoewel voor de dagelijkse gang ik kan vertrouwen op het toezicht door mijn medehoofdbestuursleden.
mail: jwg-vrijwilligers@sterrenkunde.nl

Secretaris: Mariska Weusten

Na een jaar algemeen bestuurslid te zijn geweest, ben ik sinds 2016 de secretaris.

Samen met de voorzitter en de penningmeester vorm ik het dagelijks bestuur van de JWG. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de communicatie van het hoofdbestuur. Ook houd je de belangrijke bestanden bij.

Daarnaast ben ik leiding bij zowel het jongerenkamp als het paaskamp.

Penningmeester: Cyrano Chatziantoniou

Ik zit nog maar redelijk kort in de JWG, sinds 2012 om precies te zijn. In 2014 werd ik gevraagd om secretaris te worden in het hoofdbestuur, en vanaf 2016 ben ik de penningmeester. Samen met de voorzitter en secretaris vorm ik het dagelijks bestuur van de JWG. Mijn taak is om het geld van de JWG in de gaten te houden en de financiële administratie op orde te brengen en houden. Ik word hierbij geholpen door Lucas, officieel een algemeen bestuurslid, maar eigenlijk een kei-harde financiën-dude. Ik ben ook leiding bij het paaskamp en jongerenkamp, en ik organiseer AmeriKa - het buitenlandkamp van 2017. Als je mij wilt bereiken kun je me altijd mailen via penningmeester@sterrenkunde.nl !

Tweede penningmeester en internetman: Lucas van Duin

Ik ben sinds 2008 lid van de JWG. Na sinds 2014 penningmeester geweest te zijn, heeft Cyrano het in 2016 van mij overgenomen. Nu ondersteun ik hem in zijn uitgebreide penningmeesterzaken, en ben ik verder verantwoordelijk voor alle internetgerelateerde zaken van de JWG. Ook help ik bij de vrijwilligerscoördinatie.

Hiernaast organiseer ik AmeriKa - het buitenlandkamp van 2017 - en ben ik leiding bij het Ouderenkamp.


Algemeen Bestuurslid: Rafaël Mostert

Als algemeen bestuurslid draag ik mijn opgedane kennis als voorzitter en secretaris over aan de nieuwe generatie hoofdbestuur. Ik help bij het opstellen en uitwerken van nieuw beleid en geef achtergronden op langlopende processen.

Ik ben heel vaak met de winterkampen en zomerkampen met de JWG mee geweest, eerst als deelnemer, nu als leiding. Want waar anders kun je op een grasveld chillen en het over het leven, het universum en snaartheorie hebben? De JWG is er dan ook mede verantwoordelijk voor dat ik de bachelor Natuur- & Sterrenkunde ben gaan volgen in Utrecht en nu een master Sterrenkunde volg aan de Universiteit Leiden.


Landelijk Bureaumedewerker: Mart Vreeken

Sinds het nieuwe jaar ben ik de landelijk bureaumedewerker van de JWG, en voorheen ook van Stichting Universum. Elke week zit ik op de Sonnenborgh in Utrecht en schrijf ik nieuwe leden in, verstuur ik welkomstpakketen, check ik of er post is en beantwoord ik mailtjes. Hiernaast bereid ik het verzenden van de Universums voor, verstuur ik maandelijks de nieuwsbrief en vergader ik elke week met het hoofdbestuur. Heb je vragen hierover? Mail mij dan via jwg-bureau@sterrenkunde.nl.