Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

groningen:afgelopenbijeenkomsten [16-04-2019 19:14]
nora [Bijeenkomst 19 januari 2019]
groningen:afgelopenbijeenkomsten [15-10-2019 20:08] (huidige)
nora [Bijeenkomst 18 mei 2019]
Regel 1: Regel 1:
 ====== Afgelopen bijeenkomsten ====== ====== Afgelopen bijeenkomsten ======
  
 +==== Bijeenkomst 28 september 2019 ====
 +
 +We weten steeds meer over de grote ruimte om ons heen, maar hoe hebben we dat allemaal ontdekt? Onze sterrenkundige kennis is - letterlijk en figuurlijk - de lucht in geschoten sinds we onze aarde zijn ontvlucht en onze 'ogen' naar boven hebben gestuurd. Deze zogenaamde ruimtetelescopen hebben geen last van bijvoorbeeld wolken, en kunnen daarom veel meer zien. Peter Roelfsema, sterrenkundige bij het ruimteonderzoeksinstituut SRON, zal ons tijdens de volgende bijeenkomst alles vertellen over deze telescopen: wat ze doen, hoe ze werken, hoe we ze de lucht in krijgen en wat we kunnen doen als er iets fout gaat.
 +{{ :groningen:jwgposterproelfsema-1.jpg?300 |}}
 +==== Bijeenkomst 18 mei 2019 ====
 +
 +Tijdens onze bijeenkomst zullen we de dome omtoveren tot een heus ruimteschip voor… Het grote avontuur van de USS DOT!
 +In deze schitterende, interactieve ruimtereis neemt de JWG afdeling Groningen je mee langs sterren en planeten. We stappen in ons ruimteschip - de USS DOT - en verlaten de aarde om van maan naar planeet naar ster te hoppen. Onder leiding van kapitein Jermain en piloten Jesper en Sophie vliegen we door de kosmos, maar het is aan jullie, de bemanning, om te beslissen waar we heen zullen gaan. Ouders mogen ook mee aan boord!
 +{{ :groningen:bijeenkomst_18_mei_2019.jpg?300 |}}
 ==== Bijeenkomst 30 maart 2019 ==== ==== Bijeenkomst 30 maart 2019 ====
  
 „Ruimterotsen & inslagen - Over asteroïden, meteorieten en wat we ervan kunnen leren” - door dr. Migo Müller. In de volgende JWG-bijeenkomst zal sterrenkundige en asteroidenexpert Migo Mueller ons alles vertellen over de meest voorkomende objecten in ons zonnestelsel: asteroïden en planetoïden. Hij zal uitgebreid verhalen over de sondes Hayabusa 2 en OSIRIS-REx (die nu allebei om een asteroïde heen draaien) en over de enorme ruimtesteen die de dino's uitroeide (en de duizenden andere meteorieten die ons zomaar eens zouden kunnen bereiken, met explosieve gevolgen…). Ook zal hij spreken over Ultima Thule, het verste object dat we als mensen ooit bezocht hebben, ver voorbij Pluto, en over de mysterieuze ruimtesigaar 'Oumuamua - een bezoeker uit een heel ander zonnestelsel! In ieder geval wordt het weer een verbazingwekkende avond vol wetenschap - en met explosies! „Ruimterotsen & inslagen - Over asteroïden, meteorieten en wat we ervan kunnen leren” - door dr. Migo Müller. In de volgende JWG-bijeenkomst zal sterrenkundige en asteroidenexpert Migo Mueller ons alles vertellen over de meest voorkomende objecten in ons zonnestelsel: asteroïden en planetoïden. Hij zal uitgebreid verhalen over de sondes Hayabusa 2 en OSIRIS-REx (die nu allebei om een asteroïde heen draaien) en over de enorme ruimtesteen die de dino's uitroeide (en de duizenden andere meteorieten die ons zomaar eens zouden kunnen bereiken, met explosieve gevolgen…). Ook zal hij spreken over Ultima Thule, het verste object dat we als mensen ooit bezocht hebben, ver voorbij Pluto, en over de mysterieuze ruimtesigaar 'Oumuamua - een bezoeker uit een heel ander zonnestelsel! In ieder geval wordt het weer een verbazingwekkende avond vol wetenschap - en met explosies!
-{{ :groningen:jwgpostermm-1.jpg?nolink&300 |}}+{{ :groningen:jwgpostermm-1.jpg?300 |}}
  
 ==== Bijeenkomst 19 januari 2019 ==== ==== Bijeenkomst 19 januari 2019 ====