ESTA applicatie

Als niet alle documenten op orde zijn, mag je van de zomer niet mee vliegen. Dit zou natuurlijk doodzonde zijn, dus raden wij je aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met alles te regelen. Allereerst heb je een geldig paspoort nodig en vervolgens moet je een ESTA-applicatie doen. Dit kan binnen twee weken allemaal geregeld worden, maar mocht er iets fout gaan, zou het langer kunnen duren. Begin hier dus op tijd aan!

De ESTA aanvraag kun je https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ doen. Meer informatie kun je https://travel.state.gov/content/visas/en/visit/visa-waiver-program.html en http://www.allesamerika.com/esta-amerika.html vinden.

Voor de ESTA applicatie heb je een locatie en contactpersoon in de VS nodig. Hiervoor kun je de ranch in Nebraska opgeven. De gegevens hiervan zijn:

42534 German Valley Rd. Brewster, NE. 68821. Contactpersoon: Amy Schneidereit, +13085472257, zelfde adres

Laat ons a.u.b. weten als je ESTA aanvraag behandeld is!

Toestemming voor minderjarigen

Voor alle minderjarigen is er een formulier dat door de ouders ingevuld kan worden. Hiermee wordt schriftelijk toestemming gegeven voor het reizen onder begeleiding van anderen. Het is niet verplicht, maar zorgt wel voor een snellere grenscontrole. Daarom willen wij het wel graag hebben. Een ingevulde versie van het document staat hier. Zorg dat je dit document bij je hebt bij vertrek! 
Meer informatie over het toestemming geven staat hier.

Reisverzekering

De JWG sluit géén reisverzekering af voor dit kamp. We raden wel heel erg aan dat je er een neemt om te voorkomen dat je hoge medische / juridische kosten oploopt; Nederlandse ziektekostenverzekeringen betalen in het buiteland vaak alleen de kosten die je in Nederland voor een bepaalde behandeling zou maken.

Meer informatie over reisverzekeringen staat hier en hier.

Bankpas voor in het buitenland activeren

Veel banken blokkeren het gebruik van je pinpas buiten Europa. Deze blokkade kun je vrij eenvoudig weghalen via de website van je bank. Zorg dat je dit niet vergeet, anders moet je het ter plekke gaan regelen. 

Geef je paspoortnummer door!

Voor zowel de binnenlandse als ook de buitenlandse vluchten moeten we gegevens van iedereen doorgeven aan de vluchtmaatschappijen. Hier horen ook de paspoortnummers bij. Om te voorkomen dat we ergens problemen mee krijgen, willen we graag van iedereen (die mee vliegt) uiterlijk 20 juni het paspoortnummer hebben!

N.B. We bedoelen dus niet je BSN, maar het documentnummer op je paspoort. (Let ook op het verschil tussen O's en 0's.)

We zullen ons best doen om de gegevens zo veilig mogelijk op te slaan.

Bagage

We hebben al meerdere keren de vraag gekregen hoe het zit het bagage meenemen in het vliegtuig. Hier even een overzicht:

Intercontinentale vluchten (Icelandair):
2 stuks ruimbagage
Max 23 kg per stuk Max 157 cm (l+b+h) Gratis!

Binnenlandse vluchten (Delta):
1 stuk cabinebagage
56x35x23 cm Gratis
1 stuk ruimbagage
Max 23 kg per stuk Max 157 cm (l+b+h) €25 per vlucht (dus €50 totaal)

Telescopen & Verrekijkers

Waarnemen in Nebraska is een hele ervaring. Wij zorgen dat er telescopen zijn, maar zelf een verrekijker meenemen is ook heel erg aan te raden. Mocht je je eigen telescoop mee willen nemen, laat dat dan even weten. Wellicht kunnen we het sponsoren.