Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

alpaka [19-02-2012 20:44]
wouter
alpaka [19-02-2012 21:22] (huidige)
wouter
Regel 1: Regel 1:
 ====== ALPenAstronomieKamp ====== ====== ALPenAstronomieKamp ======
 Wat is er nou leuker dan in de zomer meegaan op JWG-kamp? Wat is er nou leuker dan in de zomer meegaan op JWG-kamp?
-In de zomer meegaan op JWG-kamp naar het buitenland natuurlijk +In de zomer meegaan op JWG-kamp naar het buitenland natuurlijk. 
-van 10-19 augustus gaan we met de JWG naar Oostenrijk, om precies te zijn naar het dorpje Königsleiten in de hoge Alpen. Het dorpje zelf ligt op een hoogte van 1600 meter in een afgelegen, dus donker, deel van de Alpen. Hier overnachten we in een aantal hütten die in de winter door skiërs worden gebruikt. Richting het zuiden hebben we uitzicht op het Tauern Window, de hoogste bergen van Oostenrijk. Het dorp beschikt ook over een sterrenwacht met onder andere een 60 cm telescoop. Hier zullen wij een week doorbrengen en omdat het ook nog nieuwe maan is verwachten we mooie waarneemnachten.+Van 10-19 augustus gaan we met de JWG naar Oostenrijk, om precies te zijn naar het dorpje Königsleiten in de hoge Alpen. Het dorpje zelf ligt op een hoogte van 1600 meter in een afgelegen, dus donker, deel van de Alpen. Hier overnachten we in een aantal hütten die in de winter door skiërs worden gebruikt. Richting het zuiden hebben we uitzicht op het Tauern Window, de hoogste bergen van Oostenrijk. Het dorp beschikt ook over een sterrenwacht met onder andere een 60 cm telescoop. Hier zullen wij een week doorbrengen en omdat het ook nog nieuwe maan is verwachten we mooie waarneemnachten.
  
 Naast het waarnemen is er genoeg tijd voor allerhande gezelligheid en activiteiten. Vlakbij liggen de Krimmler Wasserfallen. Deze zijn met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa. Maar dat is niet alles. De gletsjer van Kaprun is ook op rij-afstand, waar voor de liefhebbers met een beetje mazzel op de gletsjer geskied kan worden.  Naast het waarnemen is er genoeg tijd voor allerhande gezelligheid en activiteiten. Vlakbij liggen de Krimmler Wasserfallen. Deze zijn met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa. Maar dat is niet alles. De gletsjer van Kaprun is ook op rij-afstand, waar voor de liefhebbers met een beetje mazzel op de gletsjer geskied kan worden.