Informatie Pagina Online Bijeenkomsten

Welkom op de informatie pagina van de Online Bijeenkomsten van de JWG. Via deze pagina brengen we je op de hoogte van het laatste nieuws over de online bijeenkomsten van de JWG. De online bijeenkomsten vinden 100% op het internet plaats waardoor je ze vanuit je luie stoel kan bijwonen.

Elk keer nodigen we een leuke spreker uit om diverse sterrenkundige praatjes te geven verschillende onderwerpen. Sterren, planeten, zwarte gaten. Alles komt een keer aan bod.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomsten is noodzakelijk. De online bijeenkomsten vinden plaats via Zoom, een online video bellen en conferencing platform. Een link naar de bijeenkomst wordt 1 dag voor de bijeenkomst naar je email adres gestuurd. Het is dus belangrijk om een geldig emailadres op te geven.

Aanmelden kan tot een 1 dag voor de bijeenkomst:
Aanmeldformulier: Online Bijeenkomsten (De aanmeldingen voor deze maand zijn inmiddels gesloten wil je er toch nog bij zijn stuur dan een mailtje! De contactgegevens zijn te vinden onder afdelingen.)

Meer informatie over het gebruik van zoom vind je:
Uitleg over het gebruik van Zoom

Programma

De onlinebijeenkomsten vinden plaats van:
18:30 - 19:15

Locatie:
Online: een uitnodiging met een zoomlink die je via de mail ontvangt.

Zaterdag 20 februari 2021 - Exoplaneten

Attribution: ESA/Hubble

Spreker: Atbin
Onderwerp: Exoplaneten
Afbeelding: Attribution: ESA/Hubble

Exoplaneten, wat zijn dit, hoe vinden we ze, waarom zijn ze allemaal zo interessant en zouden we buitenaards leven kunnen vinden? Dit zijn allemaal onderwerpen waar Atbin jullie over zal komen vertellen aan de hand van zijn boek 'Exoplaneten ver, ver weg en hoe we ze vinden'. Hij zal ons een korte toer gaan geven door alle hoofdstukken die aan bod komen in zijn boek en zal ons vertellen wat zijn inspiratie was om het boek te schrijven.

Zaterdag 20 maart 2021 - Planetoïden

https://www.eso.org/public/images/eso1737a/ Spreker: Ramon
Onderwerp: Planetoïden
Credit Picture: ESO/M. Kornmesser

Planetoïden zijn grote brokken steen in de ruimte. Niet groot genoeg om een planeet of zelfs een dwergplaneet te noemen, maar wel een aardig objecten die door de ruimte heen zweven. Het is het overgebleven puin dat er over is gebleven sinds de vorming van de planeten in ons zonnestelsel. Niet alle planetoïden blijken ook uit ons eigen zonnestelsel te komen. Planetoïde „Oumuamua” ontdekt in 2017 bleek ver weg buiten ons zonnestelsel te komen en noemen we een interstellair object. Waar zou Oumuamu vandaan komen? Wat doet die hier in ons zonnestelsel? Wat voor verschillende soorten planetoïden heb je? Waar bevinden ze zich in ons zonnestelsel. Dit zijn allemaal vragen en meer waar Ramon ons alles over kan vertellen.