Afdelingscoördinator voor de JWG m/v

De Jongeren werkgroep voor sterrenkunde (JWG) is een vereniging voor jongeren van 8 tot 21 jaar die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde. Er zijn 700 JWG-leden in Nederland. De JWG heeft 10 regionale afdelingen. De leden komen regelmatig bij elkaar om op allerlei manieren aan sterrenkunde te doen, bijvoorbeeld tijdens een waarneemavond of een afdelingsbijeenkomst. Alle activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers.

Het hoofdbestuur der JWG is het overkoepelend bestuur van de JWG en controleert en beslist op landelijk niveau het beleid van de JWG. De afdelingen van de JWG hebben we een afdelingscoördinator. Zijn voornaamste taak is het ondersteunen van de afdelingen op het gebied van praatjes, beginnerscursussen en andere activiteiten. Ook wanneer een aantal JWG'ers een nieuwe afdeling wil opzetten zal de afdelingscoördinator het opstarten ondersteunen. Hierover informeert hij/zij het hoofdbestuur van de voortgang en activiteiten. Je bent een onderdeel van het hoofdbestuur en bent beslist daarom ook over algemene zaken binnen de JWG. Wat wordt er van jou verwacht dat je…

Wat biedt de JWG jou?

Heb jij interesse of ken jij iemand die geïnteresseerd is in deze functie dan kun je mailen naar het jwg@sterrenkunde.nl.