Welkom op de afdelingspagina van JWG Groningen!

Algemene Informatie

Welkom op de pagina van de JWG-afdeling Groningen! Deze afdeling is eind 2014 opgericht en sinds januari 2015 actief. Inmiddels is onze kleine groep sterrenkundeliefhebbers uitgegroeid tot een flinke groep van ongeveer 20 man. Eens in de twee maanden komen we samen vanuit onze liefde voor sterrenkunde om meer te leren over verschillende onderwerpen.

Deze afdeling is gericht op twee leeftijdsgroepen: de kinderen (6-12 jaar) en de jongeren (13-16 jaar). Het programma van een doorsnee JWG-avond ziet er als volgt uit:

Als je niet precies binnen de leeftijdsgrenzen valt, geen probleem, je bent altijd welkom! Ook ouders zijn van harte welkom om de lezingen bij te wonen.

Op deze pagina kan je de aankondigingen van de aankomende bijeenkomsten en een overzicht van de eerdere bijeenkomsten vinden.

De bijeenkomsten zijn alleen voor JWG-leden, maar ben je geen lid of twijfel je nog? Dan mag je altijd een paar keer vrijblijvend naar de bijeenkomst komen en daarna besluiten of je lid wilt worden!

Wie zijn wij?

Alle activiteiten worden georganiseerd door Martine, Sophie, Janke, Jesper en Nora.

Daarnaast hebben we een heel team van vaste vrijwilligers achter ons staan die er elke bijeenkomst zijn om te helpen met de koffie en thee, de opbouw en de knutsel!

Een deel van onze vrijwilligers en bestuursleden poseren op deze foto na afloop van de bijeenkomst „Meesters van Mars”:

Praktische informatie

Praktische informatie, zoals de locatie en tijdstip van de bijeenkomst, kan worden bekeken door hier te klikken

Aankomende activiteiten

Mocht het weer gunstig zijn, dan kunnen we in de winter gebruik maken van de telescoop in de Bernoulliborg om sterren te kijken. (In de zomer is dit niet mogelijk aangezien het dan laat donker wordt.)

Overzicht Praatjes JWG Groningen

Hier een korte samenvatting van alle bijeenkomsten sinds het ontstaan van JWG Groningen, enjoy!

Afgelopen bijeenkomsten & nieuws

Een overzicht van onze eerdere bijeenkomsten is op deze pagina te vinden.

Volgende bijeenkomst: 22 september 2018

In de volgende JWG-bijeenkomst op zaterdag 22 september zullen Nick Oberg, Jermain Wallé en Jesper Tjoa wederom een praatje geven over het universum, maar op een iets andere manier dan normaal: ze zullen het hebben over science-fiction films, series en meer, wat er allemaal klopt en – belangrijker – wat er allemaal aan scheelt. In een uitgebreide lezing zullen de drie studenten het hebben over wetenschappelijke broodje-aap verhalen en uitleggen hoe je kritisch na kunt denken over wat je in de filmwereld allemaal te zien krijgt. Na afloop is er, in plaats van de gebruikelijke knutsel, een afsluitende quiz.

Contact

Wil je een mailtje ontvangen wanneer de volgende bijeenkomst wordt gehouden of heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar: secretaris.jwg.groningen@gmail.com Daarnaast zijn we ook te vinden op Facebook. Hier vind je de foto's die tijdens de bijeenkomst worden gemaakt.

Tot slot zijn we ook nog te bereiken via 06-17477629, het telefoonnummer van ons bestuurslid Martine.