Sterren & Planeten

‘Sterren & Planeten, de sterrenhemel van maand tot maand’ is de kleurrijke gids voor de beginnende ‘sterrenkijker’. In dit jaarboek maak je kennis met de wereld van sterren en planeten en de belangrijkste hemelverschijnselen van het komende jaar.

omslag2010

De editie 2014 bevat, net als andere jaren, twaalf maandoverzichten die vergezeld gaan van de nodige achtergrondinformatie. En zoals altijd zijn deze geïllustreerd met tal van sterrenkaarten en horizonkaartjes.
Elk maandoverzicht bevat informatie over planeten, samenstanden, meteoren en de veranderlijke ster Algol (alle waarneembaar met het blote oog), en sterbedekkingen en Jupitermanen (waarneembaar met verrekijker en/of telescoopje).

Dit jaar is er extra aandacht voor:
- de planeten van ons zonnestelsel
- het waarnemen van Jupiter
- sterrenkundige apps voor smartphones en tablets
- informatie over de kometen C/2012 S1 (ISON) en 2012 K1 (PANSTARRS)
- sterrenkijken tijdens de vakantie.

‘Sterren & Planeten 2014’ kost 12,50 euro. Het boek is tijdelijk alleen verkrijgbaar via Stichting Universum. U kunt het gewenste aantal bestellen met dit bestelformulier.
Ook boekhandels kunnen op deze wijze bestellen met de voor hen gebruikelijke korting.

ISBN: 978-90-6638-071-4 • ISSN 1571-3024

Een overzicht van actuele hemelverschijnselen is te vinden op
Astronieuws.

Bijzonder nieuws over actuele hemelverschijnselen zal ook op deze site van Sterren & Planeten zelf worden geplaatst.

Sterren & Planeten is goed inzetbaar op school. Uitgever Stichting UniVersum heeft ook een website met praktische opdrachten sterrenkunde voor het middelbaar onderwijs.