BuitenlandKamp

Op 21 Augustus 2017 vindt er een totale zonsverduistering plaats in de gehele VS. Dit valt samen met het 50 jarige jubileum van de JWG. Goede reden voor een uitstapje dus. Er is inmiddels een opzet voor het kamp gemaakt, de meeste details zijn uitgewerkt, en de vluchten zijn gereserveerd.

Omdat een reis naar de VS een groot ondernemen is en iedereen zijn eigen plannen en wensen zal hebben, zijn er twee mogelijke manieren om met de JWG mee te gaan op het kamp:

 • Verblijf-only. Voor iedereen die graag lang(er) in de VS wil blijven, of zijn eigen reis wil vastplakken aan het kamp is er de optie om alleen lokaal aan het kamp mee te doen. Dit is vrijwel hetzelfde als een binnenlands JWG kamp; vervoer naar en van het kamp moet zelf geregeld worden, al het overige regelt de JWG. Meer informatie over het verblijf staat verderop op de pagina.

Het kamp duurt van 18 tot 22 Augustus en zal zo'n €250 kosten.

 • Verblijf + Reis. Voor iedereen die graag zo veel mogelijk tijd doorbrengt met andere JWG'ers, die graag niet al te veel zelf wilt regelen, of die niet al te veel vakantiedagen heeft, is er de mogelijkheid om als groep van Schiphol tot Schiphol te reizen. De reis naar en van het verblijf worden dan door de JWG geregeld. Meer informatie over de reis staat verderop op de pagina. Het geheel duurt van 15 tot 26 Augustus. Vanwege het relatief zware programma en de vermoeiing die reizen met zich mee brengt, is dit deel in principe vanaf 16 jaar.

Update: Het kamp zit vol! We hebben al bijna 40 aanmeldingen. Meer mensen toelaten wordt een té groot logistiek probleem. Je kan je nog aanmelden, maar dan kom je op een wachtlijst te staan.


Aanmelden

Download hier of hier het aanmeldformulier. Als je niet de reis van amsterdam naar amsterdam wil, of anderszins maar een deel van het programma mee wil doen, verzoeken we je een mailtje te sturen, dan krijg je een gepersonaliseerd formulier en ditto prijs.

Verblijf

We zullen rond de eclips verblijven in de Scheidereit-Ranch in Brewster, Nebraska. Hier kunnen we genieten van de lokale maïsvelden, luisteren naar sprekers en natuurlijk voorbereiden op de zonsverduistering.

De rest van de tijd verblijven we in hostels.

Kosten

Het reispakket gaat rond de 1600,- kosten. Hier zit een heleboel al inbegrepen, maar er kunnen extra kosten bijkomen:

 • Bagage. De binnenlandse vluchten zijn exclusief ruimbagage. Mocht je graag een grote koffer / gitaar / telescoop mee willen nemen, dan kost dit zo'n 50,- extra. Verder is het ook af te raden om veel bagage mee te nemen omdat we erg veel onderweg gaan zijn.
 • Telefoon abonnement. Veel Nederlandse providers hebben geen (goede) dekking in de VS. Mocht je graag overal data willen hebben of goed telefonisch bereikbaar willen zijn, dan kun je ter plekke een sim-kaart kopen.
 • Visa Waiver. Om de VS binnen te komen, heb je een visa waiver nodig (zie kopje voorbereiding). Dit kost eenmalig 14$ om aan te schaffen.
 • Eten. Ontbijt, lunch en avondeten worden door het kamp verzorgd / betaald. Het is wel handig om zelf wat geld te hebben, mocht je tussendoor een donut of iets dergelijks willen.


Reis

De precieze opzet van de reis kan nog enigszins afwijken van het plan afhankelijk van het verblijf en de activiteiten. De geplande reis is als volgt:

 • 15-08 Vertrek vanuit Schiphol 14:00, aankomst in Washington DC 19:00.
 • 16-08 Sightseeing in Washington
 • 17-08 Sightseeing in Washington
 • 18-08 Vertrek vanuit Washington 9:00, aankomst in Omaha 11:00, aankomst op de ranch 16:00
 • 19-08 Door de Maïsvelden rollen in Nebraska
 • 20-08 Sterrenkijken in Nebraska
 • 21-08 Eclipse!
 • 22-08 Vertrek vanaf de Ranch, aankomst in Denver
 • 23-08 Sightseeing in Denver, reizen naar NYC
 • 24-08 Sightseeing in NYC
 • 25-08 Sightseeing in NYC, terugreis naar Schiphol
 • 26-08 Aankomst op Schiphol 17:00

Contact

Voor vragen of aanmeldingen, neem contact met de organisatie: via Mail, of telefonisch via 06-23598304.

Voorbereiding

Om de VS in te komen heb je een Visum nodig of een Visa Waiver. Tenzij je recent nog in de VS bent geweest is het niet waarschijnlijk dat je dit hebt.

Voor reisdoeleinden is een Visa Waiver een stuk makkelijker om aan te vragen. Dit is nog steeds een redelijk complex process, dus het is zaak dat je hier op tijd mee begint.

Allereerst heb je een paspoort nodig. ID-kaart, rijbewijs of elk ander legitimatiebewijs is niet voldoende. Dit paspoort moet vervolgens recent genoeg zijn (uitgegeven na september 2009); je hebt een e-paspoort nodig. Als je een nieuw paspoort aan wilt vragen, kun je het beste „paspoort aanvragen” opzoeken en bij jouw gemeente kijken wat je moet doen.

Als je een paspoort hebt wat aan alle eisen voldoet, kun je online een „ESTA-approval” aanvragen. Dit kost eenmalig 14$ (moet voldaan worden via credit card of paypal). Dit kan hier.

Verdere informatie vind je hier en hier.

N.B. Zorg dat je een kopie van je ESTA approval mee neemt!

Mocht er iets fout gaan met de aanvraag, of in het geval dat niet alles duidelijk is, kun je contact opnemen met de organisatie via mail of je kunt bellen naar 06-23598304.

Donker

Het is heel donker daar. Neem een kijkje op de Kaart !

Sponsoring

Het kamp wordt onder andere gesponsord door het Van Leeuwen Boomkamp Fonds. Voor informatie over mogelijkheden tot sponsoring kunt u contact opnemen met de organisatie via mail of door te bellen naar 06-23598304.