Informatie voor ouders en bezoekers

Deze pagina bevat informatie voor ouders en bezoekers. Terug naar de Leiden homepage

Introductie Jongeren Sterrenkunde Vereniging JWG - Afdeling Leiden

De avonden worden georganiseerd door vrijwilligers van de jongeren sterrenkunde vereniging JWG in samenwerking met de Universiteit van Leiden en de Oude Sterrewacht. Wij streven ernaar om moeilijke onderwerpen in de sterrenkunde op een makkelijke manier te brengen. Daarom zijn onze avonden zeer geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Informatie over lidmaatschap kunt u vinden door op de onderstaande link te klikken.
Lid worden van de JWG

Voordelen voor leden zijn:

Toegankelijkheid

De bijeenkomsten van de JWG zijn vrij toegankelijk voor leden. Niet-leden mogen ter introductie de eerste bijeenkomst bijwonen. Aanmelden hiervoor is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd. U kunt u aanmelden bij jwgleiden@gmail.com

Wij vinden het belangrijk om sterrenkunde toegankelijk te maken. Daarom worden deze avonden voor en door jongeren georganiseerd. Het is onze missie om de sterrenkunde te populariseren. U kunt ons steunen door lid te worden van de JWG om deze avonden mogelijk te maken.

Tijd

De bijeenkomst wordt gehouden van 19:30 tot 21:00.
Het kan mogelijk zijn dat de bijeenkomst uitloopt indien het weer geschikt is om de sterren en planeten waar te nemen.

Adres

Het adres van de oude Sterrewacht is
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
http://www.oudesterrewacht.nl/

Routebeschrijving

Routebeschrijving naar de sterrenwacht:
De sterrenwacht is op 5 minuten lopen vanaf onze oude locatie in Plexus. De sterrenwacht is bereikbaar vanaf de Kaiserstraat. Loop vanaf de Kaiserstraat naar de Sterrenwachtlaan.
De voordeur is 's avonds dicht. Loop daarom door naar het einde van de Sterrenwachtlaan tot aan de laatste koepel. Bij het hekje moet u naar beneden. Daar vind u de toegang tot de bezoekersruimte van de sterrenwacht. Op de deur hangt een briefje met telefoonnummer dat u kunt bellen. Dan halen wij u op.

Routebeschrijving gedurende de verbouwing

Rondom de sterrenwacht gaat in de loop van de tijd flik verbouwd worden. Door de verbouwingen op de hoek van de Sterrenwachtlaan en de Kaiserstraat is tijdelijk de Sterrewachtlaan niet bereikbaar.

De sterrenwacht blijft bereikbaar via de Zegerssteeg en de 5e Binnenvestgracht. Daar is een tijdelijke brug over het water heen gebouwd waardoor je bij de sterrenwacht aan komt. Zie de afbeelding hieronder voor meer informatie.

Contactinformatie

Voor vragen kunt je gerust contact met ons opnemen.
Stuur een mailtje naar jwgleiden@gmail.com.